Fleurop Speciaalzaak Iris

Bloemenzaak Iris is al jarenlang op de Boxbergerweg gevestigd. Han Renssen, de eigenaar, denkt dat zijn zaak misschien wel de oudste is van heel Deventer. “Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Maar hoeveel bedrijven in Deventer bestaan al sinds 1830? Geen enkele toch?” 

 

Han is daarnaast  trots op het feit  dat zijn bedrijf al die jaren ook in zijn familie is gebleven. “Dat vind ik wel bijzonder. Het is op één keer na altijd van vader op zoon gegaan.”
Han heeft vroeger de zaak dan ook langzamerhand overgenomen van zijn vader. De winkel is volgens de eigenaar in al die jaren niet heel veel veranderd. “Wij hebben wel iets verbouwd in de loop van de jaren maar ons assortiment hebben we nooit drastisch aangepast.”


Wat hij wel gedaan heeft is het beginnen van een site. Sinds 2000 verkoopt hij zijn spullen via www.nubloemenbestellen.nl. “Dat gaat tot nu toe heel goed.” Het gebeurt ook steeds vaker dat stelletjes hier in de winkel komen en dan naar een nummer vragen. “En dan bedoelen ze een trouwboeket die wij op de site hebben staan onder dat nummer. De site is daardoor een verlengstuk van de winkel geworden.” 


Han koopt daarnaast zelf de bloemen in. “Ik ga altijd zelf naar de veiling toe om daar de bloemen groot in te kopen. Ik kan daardoor de prijzen laag houden, wat voordelig is voor de klant.”

 

Iris verzorgt daarnaast af en toe de aankleding van de straat. “Het aankleden van bedrijven, trouwerijen of bijvoorbeeld de straat doen wij al heel lang. De Boxbergerweg wordt daar bijvoorbeeld echt een mooiere straat van.”


Han weet niet wat hij in de toekomst van de straat moet verwachten. “Ik hoop echt dat iemand het gaat aandurven om hier een goede groentezaak te gaan beginnen. Dat zou echt een goede aanvulling zijn en zal veel mensen trekken. Wanneer het namelijk regent in de zaak druppelt het bij mij.”

 

Fleurop Speciaalzaak Iris

Boxbergerweg 1

7412 BB Deventer

Telefoon: 0570-613078

E-mail: info(at)nubloemenbestellen.nl

Website: www.nubloemenbestellen.nl

 

Openingstijden
maandag 13.30 - 17.30 uur
dinsdag 9.00 - 18.00 uur
woensdag 9.00 - 18.00 uur
donderdag 9.00 - 18.00 uur
vrijdag 9.00 - 21.00 uur
zaterdag 9.00 - 17.00 uur

 

Box_algemeen_2.jpgBox_algemeen_1.jpg