Fonique Hoortechniek

Fonique Hoortechniek is één van de nieuwere winkels op de Boxbergerweg. Michiel Blokzijl, de eigenaar, opende zijn winkel in 2012.

 

“Toen ter tijd ben ik opzoek gegaan naar winkelruimte in een redelijk grote stad. Daarnaast moest de winkel goed bereikbaar zijn voor mijn vaak wat oudere klanten. Ik vond vervolgens dit pand en daarom ben ik hier gaan zitten.” Michiel heeft ondanks zijn leeftijd al vrij veel ervaring als audicien. “Ik heb hiervoor ook gewerkt als audicien maar ik wilde heel graag een eigen winkel. Die heb ik nu en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”

 

De zaken gaan volgens hem goed. “De bekende mond op mond reclame werkt.” Volgens Michiel zijn de klanten vooral tevreden over zijn eerlijkheid. “Een klant verkoop ik pas een gehoorapparaat  als ik tevreden ben. Dat klinkt misschien raar maar de meeste mensen weten niet hoeveel ze zouden kunnen horen. Ik wil er echt voor zorgen dat de klant het beste gehoorapparaat krijgt.”

 

Michiel laat dan ook de gehoorapparaten op maat maken. Naast de wat oudere mensen, die hij vaak helpt met een gehoorapparaat, helpt hij ook steeds meer jonge mensen. “Ik verkoop ook gehoorbeschermers. Vooral voor mensen die veel met muziek bezig zijn is dat een uitkomst. Ik heb voor deze mensen gehoorbeschermers die ervoor zorgen dat de muziek minder hard klinkt maar niet vervormd.”


Enkele klanten van hem zijn dan ook bekende artiesten. “Ik lever gehoorbeschermers aan Marco Borsato, Rigby, Miss Montreal en de Handsome Poets. Dat is heel leuk maar wel heel erg nodig. Mensen die veel met luide muziek werken krijgen daar vroeg of laat last van.” Hij vindt daarom ook dat hij een taak heeft in het waarschuwen van jongeren. “De meeste jongeren draaien veel te hard de muziek. Daar gaan ze vroeg of laat last van krijgen en het is onze taak om ze daarvoor te waarschuwen en ervoor te zorgen dat zij hun horen beschermen.” 

 

Fonique Hoortechniek

Boxbergerweg 20

7412 BD Deventer

Telefoon:

E-mail: 

Website:

 

Openingstijden
maandag 9.00 - 18.00 uur
dinsdag 9.00 - 18.00 uur
woensdag 9.00 - 18.00 uur
donderdag 9.00 - 18.00 uur
vrijdag 9.00 - 18.00 uur
zaterdag gesloten

 

 

Box_algemeen_1.jpgBox_algemeen_2.jpg