Serhat Buurtsupermarkt

Serhat buurtsupermarkt op de Boxbergerweg zit alweer bijna vier jaar op de Boxbergerweg. Eigenaar Emin Yilmaz is toentertijd naar deze straat gekomen omdat hij een wat grotere winkel wilde hebben.

 

“De vorige winkel werd wat te klein. Ik ben destijds op zoek gegaan naar nieuwe winkelruimte en zodoende ben ik hier terecht gekomen.”


Serhat is een echte familiezaak geworden. Emin runt de zaak namelijk samen met zijn twee zoons. De Turkse buurtsupermarkt heeft de belangrijkste levensmiddelen in huis maar ook typische producten uit Turkije en de Balkan. Hij heeft bijvoorbeeld Turkse pasta, fruit en koffie. En niet alleen Turken kopen volgens Emin de Turkse producten. “Veel Nederlanders die op vakantie geweest zijn naar Turkije en daar Turkse koffie hebben gehad, komen dat vervolgens bij mij halen.”


Het grootste pluspunt van zijn supermarkt ten opzichte van de grote supermarkten is zijn service. “Ik ken mijn klanten persoonlijk en ik heb daardoor een band met mijn klanten. Dat heeft een grote supermarkt niet.” Hij helpt naar eigen zeggen de oudere mensen met het dragen van de spullen en hij pakt ook zelf de tassen in voor de klant. “En dat heb je niet bij een C1000.”


Hij denkt dat hij mede daardoor ook zo’n grote vaste klantenkring heeft. Wat hem wel opvalt is dat over het algemeen de jongeren nieuwe producten willen proberen. “Ik adviseer geregeld mensen om iets anders te proberen. Jongeren staan daar vaak wel voor open. Helaas lukt dat niet altijd bij de wat oudere mensen.” De toekomst ziet hij in elk geval zonnig in. “Ik denk dat het drukker gaat worden in de straat. Waarom? Dat weet ik niet. Het is een gevoel.”

 

Serhat Buurtsupermarkt

Boxbergerweg 13

7412 BB Deventer

Telefoon: 0570 640 200

E-mail: serhat-supermarkt(at)hotmail.nl

 

Openingstijden
maandag 13.30 - 17.30 uur
dinsdag 9.00 - 18.00 uur
woensdag 9.00 - 18.00 uur
donderdag 9.00 - 18.00 uur
vrijdag 9.00 - 21.00 uur
zaterdag 9.00 - 17.00 uur

 

Box_algemeen_2.jpgBox_algemeen_1.jpg